Венеция, Флоренция и Рим

19 септември 2016
5 дни / 4 нощувки със самолет от Букурещ, трансфер от Варна

Цена при настаняване в двойна стая в централни хотели 1099 лв.
 
В цената са включени:
  • Самолетен билет Букурещ/София – Венеция, Рим - Букурещ/София  с голям ръчен багаж.
  • Трансфер с автобус/влак Венеция - Флоренция  - Рим
  • Туристическа обиколка на Венеция
  • 5 нощувки със закуска в централни хотели
  • Водач от агенцията при минимум 12 записани туриста   
В цената не са включени:
 • Летищен трансфер от и до Варна – от 60 лв на посока
 • Летищни трансфери във Венеция и Рим - около 8 евро общо
 • Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела /2 - 3 EUR на човек на ден/
 • Мед. застраховка
И всичко останало неспоменато в „цената включва”.

ПРОГРАМА

1 Ден  19.09.2016  Букурещ/София – Венеция
Тръгване от Варна/София. Качване на клиентите от Шумен, Разград, Русе. Трансфер до летището в Букурещ. Полет Букурещ/София - Венеция. Трансфер от летището до централен хотел/апартамент във Венеция/Местре.
Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната Базилика и Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". По желание посещение на "Двореца на Дожите" - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан.
Нощувка във Венеция.

2 Ден  20.09.2016  Венеция -  Флоренция
Закуска. С автобус/влак стигаме до Флоренция. Настаняване и малка почивка. Следобяд туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български език /срещу допълнително заплащане/. Този изключително увлекателен тричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте,  покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в Пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други.А ако вече сте били във Флоренция ви препоръчваме да посетите някоя от другите не по-малко интересни и завладяващи перли на Тоскана – Сиена, Лука, Сан Джиминяно....
Нощувка във Флоренция.

3 Ден  21.09.2016  Флоренция – Рим
Закуска. Възможност за разглеждане на галерията Уфици /срещу доплащане и след предварителна резервация/, един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други или на Палацо Питти и Галерия на Академията с известни скулптори от Микеланджело, включително и невероятната статуя на „Давид”.
Палацо Питти е една от основните атракции на град Флоренция и е най-големият запазил се флорентински дворец, той е и един от най-големите музейни комплекси във Флоренция, подслонил е Галерия Палатина, Галерия за съвременното изкуство, Музей на среброто, Музей на порцелана, Музей на каретите и Галерията на костюма.
Препоръчваме ви да се изкачите и до Площад Микеланджело, известен с живописната гледка към Флоренция, може да си починете в прекрасната Градина на розите в близост до площада, а на слизане посетете Пантеона на Флоренция  - църквата Санта Кроче, а след това влезте в най-големия дървен магазин на Пинокио.
По-късно след обяд отпътуване за Рим. Настаняване и свободно време.
По желание вечеря в реномиран ресторант в центъра на Рим.
Нощувка в Рим.

4 ден  22.09.2016  Рим
Закуска. Туристическа обиколка с екскурзовод /допълнително заплащане/ - „Класически Рим“ с Колизеума, Базилика Сан Джовани  в Латерано ( старата резиденция на папата и най- старата базилика в Рим ), Свещената стълба и т.н.
Нощувка в Рим.
5 Ден  23.09.2016 Рим
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане възможност за полудневна допълнителна екскурзия -  „Бароков Рим“ с екскурзовод на български език.
През този ден можете да посетите музеите на Ватикана /около 35 евро на човек с предварително записване/ или да направите панорамна обиколка с автобус - hop & hop off тур на забележителностите на Рим / 25 евро на турист/ .
Нощувка в Рим.

6 Ден
  24.09.2016 Рим – Букурещ/София - Варна
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Букурещ/София. Трансфер от летище Букурещ до гр.Варна.

 


нагоре

В цената не са включени:
 • ПОЛУДНЕВЕН ТУР НА  ФЛОРЕНЦИЯ - 30 евро на човек / мин. 6 записани /;

 • ОБИКОЛКА „КЛАСИЧЕСКИ РИМ” – 30 евро/човек при мин. 6 записани- /около 4 часа/ с екскурзовод на български език

 • ОБИКОЛКА „БАРОКОВИЯТ РИМ“ - 30 евро/човек при мин. 6 записани- /около 4 часа/

 • ОБИКОЛКА „ПАПСКИ РИМ“ – по пътищата на папите от 16 век - 30 евро/човек при мин. 6 записани- /около 4 часа/ с екскурзовод на български език

 • ЕДНОДНЕВЕН БИЛЕТ ЗА HOP & HOP OFF ТУР НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА ФЛОРЕНЦИЯ - 25 ЕВРО - Няма минимален брой туристи за осъществяване на обиколката.
 • 7. ВХОД ЗА МУЗЕИТЕ НА ВАТИКАНА - 35 евро с предварително записване

Допълнителна информация
Изтегли програмата в Word формат оттук
Изтегли програмата в PDF формат оттук
Галерия Виж тук
Времето в Истанбул Find more about Weather in Истанбул, TU
Прогноза