Истанбул - Феерия от лалета

16 - 19 април 2015

4 дни – 3 нощувки с автобус, дневен преход

Хотел

Цена на човек
в стая с две легла

Цена на човек
в стая с едно легло

Хотел 3 звезди
Peninsula – 3*,  http://www.peninsulacityhotel.com/
или подобен

275 лв. 355 лв.

Хотел 4 звезди
Grand Asiyan 4*  - http://www.hotelgrandasiyan.com/
или подобен

310 лв. 395 лв.
В цената са включени:
 • транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул
 • Посещение на парка Bulbos Plants Botanic Park
 • Посещение на парка Емирган (EMIRGAN)
 • Автобусна панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул
 • Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
 • групова медицинска застраховка
 • водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването се дава пространна информация за Турция, Истанбул и много любопитни подробности
В цената не са включени:
 • допълнителните екскурзии

1 ден, 16.04: Варна – Истанбул + парк Bulbos + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант
06.00 – Тръгване от Варна; 08.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Истанбул около 14.30 часа.
Посещение на парка Bulbos Plants Botanic Park и част от Автобусна панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул
Пристигайки в Истанбул ще започнем програмата с опознавателна автобусна обиколка на Античния Константинопол, крепостните стени на Теодосий, Мраморно море.
Ще спрем на парка Bulbos Plants Botanic Park с засяти над 600 000 лалета от 62 вида.
            Цена: включена в екскурзията
Около 16.00 - Настаняване в хотела. Свободно време. 
17.00-19.00 - Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.  
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи,  интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)
Връщане в хотела.
20.30 ч.  Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб и прекрасен  изглед към Босфора)
Нощувка.

Втори ден, 17.04: Парк Емирган + Света София + Дворец „Топкапъ” + Круиз по Босфора с Мармарай
07.00 – 08.30 - Закуска в хотела. 
08.30 Автобусна панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул (продължение)
Цена: включена в екскурзията
09.30-12.00 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засяти специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие!  Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници.
Цена: включена в екскурзията
Отпътуване на цялата група за площад Султанахмет.
13.00-14.00 Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.
Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.
14.00-16.30 Посещение на двореца „Топкапъ”
25 султана в продължение на 400 години са управлявали в този дворец. Тук се е утвърдила Османската империя, тук е изживяла апогея си и от тук е започнал залезът й.
Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа.
(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)
За туристите, които няма да посетят двата обекта - свободно време за разходка по площада или Посещение на парка Гюлхане (Gülhane) 
17.00-19.00 Круиз по Босфора + метрото Мармарая
Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Корабчето плава покрай Европейския бряг на Босфора и обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на залязващото слънце по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе. Акустираме  на  Азиатския бряг  и се качваме на метрото Мармарая, което минава под Босфора. Пристигаме на  европейския бряг в близост до  хотела
Цена: 22 евро на човек - трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, беседа на български език, билет за метрото
Връщане в хотела.
20.30-00.30 Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул:   
Цена: 30 евро на човек – вечеря (комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 алкохолни напитки), актракционна програма (ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека)

Трети ден, 18.04: Екскурзия „Истанбул на два континента” + небостъргача „Сапфир” + Нощен Истанбул с кафето Пиер Лоти
07.00 – 08.00 - Закуска в хотела. 
08.00-16.00 Целодневна екскурзия до двореца Бейлярбяй, Азиатската част на града, Остров Хейбелиада на Принцовите острови, парка Гьозтепе
Ще преминем по въжения мост Босфора до хълм над Босфора, от който се открива прекрасна панорама към целия град.
Следва посещение на двореца Бейлярбей, който се намира на азиатския бряг на Истанбул на самия бряг на Босфора. Построен през 19 век при султан Абдул Азис, той също като Долмабахче е разположен в неголям и чудесно поддържан парк с прекрасни магнолиеви дръвчета, озеленен и терасиран, с басейни, водоскоци и фонтани. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора.
Ще продължим през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-роматичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни бараки, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.
От пристанището Бостанджъ  на азиатския бряг се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до втория по големина от Принцовите острови - остров Хейбели Ада.Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство, и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка.  Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
Отпътуване обратно с ферибот за Бостанджъ. Бавно ще прекосим Булевард "Багдад", разположен в азиатската част на Истанбул, който е класиран на четвърто място в света сред най-луксозните булеварди за шопинг и развлечения. Дървета обрамчват от двете страни улицата, по която се редуват красиви сгради, бутици на световноизвестни марки, ресторанти с местна и чуждестранна кухня, заведения на открито.
Ще спрем на парка Гьозтепе, където ще се насладим на над 800 000 лалета.
Цена: 35 евро – включва трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
16.30-18.30 Посещение на небостъргача „САПФИР”
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция– небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Ще се изкачим до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.
Цена: 25 евро на човек (автобусна обиколка на  Истанбул с екскурзоводска беседа, изкачване със скоростен асансьор до панорамната площадка на 226м височина с включен виртуален полет над Истанбул)
20.30 Нощен Истанбул и кафето Пиер Лоти   
Цена: 15 евро на човек – нощна автобусна разходка, двупосочен билет за кабинков лифт, беседа

Четвърти ден, 19.04: „Турция на длан” + Виаленд + Лозенград
07.00-08.30 - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
09.00 Качване в автобуса на всички туристи и отпътуване за Виаланд и „Турция на длан” – туристите освобождават стаите и се качват с багажа си.
09.30-12.00 Екскурзия „Турция на длан”:

 1. Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата ще  разгледате  всички  исторически  и  културни  забележителности,  намиращи  се  в  богатата  в  това  отношение  страна. Също  така  ще  видите  и  грандиозните  съоръжения,  построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави. В парка има над 130 миниатюри в мащаб 1:25;
 2. Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Турция, лазерно гравирани в сърцевината на планински кристали;
 3. Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея, е пресъздадена битката при пролива Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война.

Цена: 15 евро на човек – входна такса за всички обекти, трансфер и екскурзоводска беседа на български език във всички обекти в „Мини Турция”.
След това туристите се присъединяват към групата във Виаланд (от 12.00 до 15.00)
За останалата група:
10.00 – 15.00  Vialand - Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около един милиард и половина турски лири. 
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони - влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.  
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града!  
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове  ви очакват в шопинг центъра.
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.
Цена: включена в екскурзията (входа за Виаленд се заплаща отделно: 65 т.л. за възрастен и 55 т.л. за дете)
15.30 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).
18.30-19.30 Спиране в търговски център КИПА.
19.30-20.30 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

 1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Необходими документи за записване:

 1. Внесено капаро
 2. Международен паспорт с валидност 60 дни от датата на връщане;
Минимална бройка за осъществяване на пътуването: 40 човеканагоре

В цената не са включени:
 • Посещение на църквата „Света София” (билет, слушалки и екскурзовод) – 25 евро

 • Посещение на двореца „Топкапъ”   (входен билет, екскурзовод) – 25 евро
  (При комбиниране на „Света София” сТопкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)

 • Istanbul Aquariumза възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро

 • Целодневна екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей – 35 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, екскурзовод)

 • Посещение на небостъргача „САПФИР” – 25 евро (с виртуален полет над Истанбул)

 • Круиз по Босфора с метрото Мармарая (с трансфер и екскурзовод) - 22 евро

 • Фолклорно вариете – 30 евро в Гар мюзикхол;

 • Вечеря в рибен ресторант – 22 евро

 • Нощен Истанбул и Пиер Лоти – 15 евро (нощна автобусна разходка, двупосочен билет за кабинков лифт, екскурзовод)

 • Екскурзия „Турция на длан” – 15 евро

 • Входен билет за ВИАЛЕНД: 65 т.л. за възрастен и 55 т.л. за дете

Допълнителна информация
Изтегли програмата в Word формат оттук
Изтегли програмата в PDF формат оттук
Галерия
ПОДОБНИ ЕКСКУРЗИИ
Истанбул - Великден и Феерия от Лалета, 2-5.4.2015 Виж тук
Истанбул - Феерия от Лалета, 10-13.4.2015 Виж тук
Истанбул - Феерия от Лалета, 23-26.4.2015 Виж тук
Времето в Истанбул Find more about Weather in Истанбул, TU
Прогноза